WizardWear quidditch cup

ww_cq

In het weekend van 19 en 20 april werd de eerste WizardWear quidditch cup gespeeld in Elfia. Een toernooi waarbij professionele teams samenspeelde met mensen die nog niet bekend waren met de sport. Beide dagen werden er vier wedstrijden gespeeld, in de eerste 6 wedstrijden van het toernooi hebben alle 4 de teams het tegen elkaar opgenomen.

Zondag middag werd er gestreden om de derde plek en het toernooi werd afgesloten met de grote finale. Het Belgische team, de Deurne Dodo’s, namen het op tegen een team met spelers uit Parijs, België, Duitsland en nieuwe spelers uit Nederland.

Het gemixte team (team zwart) begon de wedstrijd gelijk goed en nam de leiding. Bij een stand van 40-20 begonnen de Deurne Dodo’s het zwarte team in te halen naar 50-60. Na even een aantal keer gelijk te hebben gestaan namen de Deuren Dodo’s de leiding met 80-100. De snitch runner was ook al even op het veld terug en de spanning begon te stijgen, het vangen van de snitch zou beslissend worden voor de wedstrijd. De seekers kregen het daardoor ook extra moeilijk en werden constant lastig gevallen door Bludgers.

Uiteindelijk wist de seeker van de Deurne Dodo’s de snitch te vangen en werd de eindscore 80-130. De Deurne Dodo’s werden de winnaars van de eerste editie van de WizardWear quidditch cup.

de teams

Dit toernooi werd vooral gebruikt om de sport muggle quidditch in Nederland te introduceren. Direct na dit toernooi zijn heel veel mensen opzoek gegaan naar een team, in verschillende plaatsen werden teams opgericht en binnen twee dagen werden de eerste open trainingen gepland.